2024. 09. 01. – Mi kell a csodához? – Uzonyi Barnabás – Pécel

52

1487 megtekintés Élő közvetítés dátuma: 2024. szept. 1. Uzonyi Barnabás lelkipásztor igehirdetése a Mt 14:12-21, 2Kir 4:43-44, Jn 6:26-35, 2Móz 16:15 igeversek alapján. Péceli Baptista Gyülekezet

12Azután eljöttek tanítványai, elvitték a holttestet, és eltemették. Majd elmentek, és hírül adták ezt Jézusnak.13Amikor meghallotta ezt Jézus, eltávozott onnan hajón egy lakatlan helyre egyedül. Amikor meghallotta ezt a sokaság, gyalog követte őt a városokból. 14Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, és meggyógyította betegeiket.
15Amikor esteledett, odamentek hozzá tanítványai, és ezt mondták: Lakatlan ez a hely, és későre jár. Bocsásd el a sokaságot, hogy menjenek a falvakba, és vegyenek élelmet maguknak. 16Jézus azonban ezt mondta nekik: Nem kell elmenniük: ti adjatok nekik enni! 17Ők így válaszoltak: Nincs itt egyebünk, csak öt kenyerünk és két halunk. 18Ő pedig ezt mondta: Hozzátok nekem ide azokat! 19Ekkor megparancsolta a sokaságnak, hogy telepedjenek le a fűre, azután vette az öt kenyeret és a két halat, feltekintett az égre, megáldotta és megtörte a kenyereket, és a tanítványoknak adta, a tanítványok pedig a sokaságnak. 20Miután valamennyien ettek és jóllaktak, összeszedték a maradék darabokat, tizenkét tele kosárral. 21Aki pedig evett, mintegy ötezer férfi volt, az asszonyokat és a gyermekeket nem számítva.”
(Mt 14:12-21)

43A szolgája azonban így szólt: Hogyan adjam ezt oda száz embernek? De ő így felelt: Csak add oda a népnek, hadd egyenek! Mert ezt mondja az Úr: Enni fognak, és még marad is! 44Odaadta tehát nekik; azok pedig ettek, és még hagytak is belőle, ahogyan megmondta az Úr.” (2Kir 4:43-44)

26Jézus ezt válaszolta nekik: Bizony, bizony, mondom nektek, nem azért kerestek engem, mert jeleket láttatok, hanem azért, mert ettetek a kenyerekből és jóllaktatok. 27Ne veszendő eledelért fáradozzatok, hanem az örök életre megmaradó eledelért, amelyet az Emberfia ad majd nektek, mert őt pecsétjével igazolta az Atya Isten. 28Ekkor megkérdezték tőle: Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgokat cselekedjünk? 29Jézus ezt felelte nekik: Az az Istennek tetsző dolog, hogy higgyetek abban, akit ő küldött. 30Erre megkérdezték tőle: És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? 31Atyáink a mannát ették a pusztában, ahogyan meg van írva: „Mennyei kenyeret adott nekik enni.” 32Jézus pedig így válaszolt nekik: Bizony, bizony, mondom nektek, nem Mózes adta nektek a mennyei kenyeret, hanem az én Atyám adja nektek az igazi mennyei kenyeret. 33Mert az Isten kenyere a mennyből száll le, és életet ad a világnak. 34Erre ezt mondták neki: Uram, add nekünk mindig ezt a kenyeret!
35Jézus azt mondta nekik: Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha.”
(Jn 6:26-35)

Cím:2119 Pécel, Kovács u. 13.
Lelkipásztor:Uzonyi Barnabás
Állandó alkalmak:Vasárnap 9:00 és 11:00 óra. Istentisztelet
Szerda 10:00 Nyugdíjasok bibliaórája kéthetente
Csütörtök 18:30 Olvasd velünk a Bibliád sorozat
Péntek 18:30 IfiSzombat 16:00 Tini ifi kéthetente
Házicsoportjaink hétköznaponta vannak. Bővebb információért keress minket elérhetőségeinken!
Youtube csatornánk:https://www.youtube.com/user/pecelibaptistaTiktok csatornánk:https://www.tiktok.com/@pecelibaptistagyulekezetInstagram oldalunk:https://www.instagram.com/pecelibaptista/
Ifi Facebook-oldala:https://www.facebook.com/pbibazis
Ifi Instagram oldala:https://www.instagram.com/bazis_pont/Email:
info@pecelibaptista.hu 
Honlap:https://pecelibaptista.hu
További információk:Istentiszteletek: http://www.youtube.com/user/pecelibaptista/videos

Prezi: https://prezi.com/user/yo6nfrr2kmkq/
Weboldalunk: http://www.pecelibaptista.hu/
Gyülekezetünk Instagram oldala: https://www.instagram.com/pecelibapti… 
Youtube csatorna:    / pecelibaptista  
Gyülekezetünk Facebook oldala: https://www.facebook.com/pecelibaptista 
Ifjúságunk Facebook oldala: https://www.facebook.com/pecelibaptis…
Ifjúságunk Instagram oldala: https://www.instagram.com/bazis_pont/
Picasa Albumunk (Archív): http://picasaweb.google.com/107765122…
Flickr (Fényképek): https://www.flickr.com/photos/pecelib…
Twitter oldalunk: https://twitter.com/PeceliBaptista


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!