A hónap igéje:

„…az én országom nem innen való.” (Jn 18,36)

Augusztusban ünnepeljük államalapításunkat. Ebben az időszakban megerősíthetjük elkötelezettségünket hazánk iránt – miközben éppen talán külföldi utakat járunk be különböző nyaralások során. És jól van ez így, hiszen megélhetjük származásunkat, hátterünket, örökségünket, lakóhelyünket egyfajta elhívásként is, ahol Isten kijelölte küldetésünk helyszínét. A Biblia bátorít bennünket, hogy legyünk elkötelezettek az iránt a hely s ország iránt, ahol éljük az életünket (Jer 29,7).

De miközben igyekszünk országunknak jó polgárai lenni, érkezik postán egy újabb személyigazolvány, egy másik állampolgárságra hívva fel figyelmünket: Isten országának szülöttei is vagyunk Krisztusban, akiknek időben talán második, de semmiképpen nem másodlagos, sokkal inkább elsődleges identitásuk ez. A hozzá kapott parancs, hogy keressük ezt az országot és annak igazságát – szintén elsődleges módon (Mt 6,33). Útvonalterve pedig havi igénk: „nem innen való”, tehát nem földi helyszínen, irányzatokban, pártokban, közszereplőkben, körülményekben, eseményekben fogjuk megtalálni, testben keresve azt, hanem csakis ha „lélekben és igazságban” keressük (Jn 4,23), Isten jelenlétében, az Ige, a testvéri közösség által, akkor találhatunk rá mint egyetlen örök kincsünkre (Mt 13).

A hónap gyakorlata

Gondold végig, hol keresed és jó helyen keresed-e Isten országát! Mit jelent számodra, és mit ér meg ez a kincs? Tudod-e vállalni a „különbözőséget” vele együtt, hogy te másban és másképp hiszel, mint sokan?

A hónap imája

Uram, köszönöm a vágyat irántad és országod iránt! Adj hűséget és nyitottságot a keresésében, hogy megtalálhassam – és megtalálhass!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!