A Nagydobosi Baptista Gyülekezet egyházunk egyetlen olyan vidéki, kis gyülekezete, amely az elmúlt száz évben hat missziómunkást adott a miszsziónknak. Mégis az utóbbi években lelkipásztor nélkül volt. Jézus azt ígérte, hogy pásztorokat ad gyülekezeteinek. Ezért örömmel adjuk hírül, hogyan adott a Nagydobosi Baptista Gyülekezetnek pásztort.

2022 karácsonyára elvállalt egy teológiai végzős mérnök testvér egy nagydobosi legációt. Ezen az ünnepen a kis gyülekezet és a kis legációs család megszerették egymást. Az ezt követő hetekben a testvér a feleségével együtt az Úr elé vitte a nagydobosi testvérek pásztor nélküli helyzetét. Az Úr pedig azt válaszolta nekik: Menjetek és szolgáljatok ott nekem! Erről értesülve a gyülekezet ismerkedési időszakra hívta meg e családot, és 2023 húsvéttól, 350 km-es távolságból utazgatva, kéthetente, péntek estétől a vasárnap délutáni órákig szolgáltak bibliaórákkal, gyermekfoglalkozásokkal, családlátogatásokat és igehirdetéseket végezve.

2023 októberétől kezdve a testvérek az északi missziókerület képviselői jelenlétében hosszú távú döntést hoztak a missziós együtt munkálkodásra, folytatva az előző félévben megkezdett szolgálatokat. Testvérünk korábban az Evangéliumi Pünkösdi Közösség kunszentmiklósi gyülekezetében már presbiteri avatást nyert, amit a nagydobosi gyülekezet is elismert.

2024 júliusában családjával együtt ideköltözve folyamatos idejű szolgálattá teljesedett testvérünk és felesége szolgálata. Februártól Nagydobos egyik utcájában a gyülekezet létszámához hasonló méretű, Istent kereső házi közösség jött létre, akik szintén igényelték egyik tagunk hetenkénti szolgálatát, majd júliustól pedig a lelkipásztorjelöltünk szolgálatát is.

Ügyintézői megfigyeléseim a következők voltak:

1. Egymás megszeretése.
2. Istentől kapott elhívás megértése ebbe a községbe, gyülekezetbe.
3. A misszió gyakorlati munkáinak felvétele.
4. A máshol nyert tisztség és megbecsülés elismerése a gyülekezet részéről.
5. A folyamatos készséggel megkezdett szolgálaton megmutatkozó áldások.

Ezek alapján megláttuk, Isten akarata az, hogy szakrálisan, egyházi hivatalosságban közösségi elismerést nyerjen a pásztorjelölt testvérünk szolgálata és minden, ami Nagydoboson baptista misszió. Ezért 2024. szeptember 15-én ifj. Papp János testvért a gyülekezet, kerületi képviselők, környező gyülekezeti küldöttek jelenlétében korábbi presbiteri avatottságából helyi pásztorrá minősítettük, iktattuk. Testvérünket és családját köszöntötték a gyülekezet vezetői, a missziókerület képviselői, a Papp családból jelen lévő testvérei, a község polgármestere, a református, görögkatolikus lelkészek, a Kunszentmiklósi Evangéliumi Pünkösdi Gyülekezet képviselője, a nagyvarsányi, szamosszegi, mátészalkai, vásárosnaményi baptista gyülekezetek képviselői és a telt házas alkalmi gyülekezet.

Papp testvér szolgálata megháromszorozódott napjainkra: 1. a Fő utcai régi gyülekezet; 2. a Temető utcai házi közösség, ahol ébredések jelei láthatók; 3. az általános iskola, ahol tanulók hallhatnak Istenről, hitről, örök életről.

Isten áldása nyugodjon e községen, a nagydobosi baptista misszióban élő testvéreken, az új pásztoron és családján!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!