Az idén is megrendezésre került az iskolai versenyek csúcsát jelentő nemzetközi gasztronómiai verseny. A jeles megmérettetésen négy ország (Franciaország, Lengyelország, Németország, Magyarország) szakács- és pincértanulói mutatták meg szakmai tudásukat.
Minden országból két-két csapat versenyezhetett. Egy-egy csapat egy szakács- és egy pincértanulóból állt. A szakácsoknak egy előre megadott nyersanyagkosárból kellett négyfogásos különleges menüsort összeállítaniuk. Kötelező volt az előételnél a lazac, a főételnél a bárány, a desszertnél pedig az eper használata. Ezen felül meg volt adva két témakör is, amihez tökéletesen illeszkednie kellett az elkészült ételeknek. A több hónapig tartó gyakorlás meghozta az eredményét.
A pincérek Párizs és a Steinhuder Meer témákra készítettek egy-egy díszterítést. Természetesen „élőmunkát” is kellett végezniük: virág- és dekorációkészítést, koktélkeverést, vendégfogadást, italbekínálást, különleges angol felszolgálási módot (asztalnál a húsételek szeletelése és szervírozása), borfelszolgálást és vendég távozása utáni teendőket.
Az eredmények minden eddigi elvárásainkat felülmúlták.
Pincér-szakács csapat aranyérem (Benkő Anikó pincér – Farkas Milán szakács)
Pincér – egyéni aranyérem (Benkő Anikó)
Pincér-szakács csapat ezüstérem (Fercsák Adrián pincér – Zsigmond László szakács)
Pincér – egyéni ezüstérem (Fercsák Adrián)
Legjobb iskola cím – vándorserleg (tapolcai csapat)
Felkészítő tanárok: Gyurecska László szakácsoktató, Szigethy Péter pincéroktató.